Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Procesul de elaborare a legilor privind salarizarea

CSM continua sa se implice in procesul de elaborare a legilor privind salarizarea

Consiliul Superior al Magistraturii va continua sa se implice in mod activ in procesul de elaborare a actelor normative privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, sustinand egalitatea de tratament juridic pentru cele trei puteri ale statului si subliniind importanta Justitiei in cadrul democratiei constitutionale, se arata intr-un comunicat postat joi pe site-ul CSM.

CSM sustine ca a efectuat demersuri oficiale in vederea implicarii reprezentantilor sai si ai asociatiilor profesionale ale magistratilor in procesul de elaborare a actelor normative privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Potrivit CSM, urmare a acestor demersuri, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a comunicat ca dezbaterile in vederea elaborarii celor doua proiecte de acte normative privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice vor avea loc in perioada 9-11 septembrie, data si ora la care vor fi organizate urmand sa fie comunicate in timp util.

Plenul CSM a dispus in sedinta din 19 august transmiterea, pentru consultate, a variantelor de lucru ale proiectului legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice catre instante, parchete si asociatii profesionale.

Cu privire la salarizarea personalului din Justitie, la data de 1 septembrie, Comisia juridica a CSM a discutat cu reprezentantii asociatiilor profesionale ale magistratilor si reprezentantii sindicatelor personalului auxiliar, iar joi reprezentantii Consiliului au participat la o intalnire la Ministerul Justitiei.

CSM va organiza, de asemenea, la data de 8 septembrie, la sediul sau, o intalnire cu reprezentanti ai Consiliului Economic si Social, pentru a aborda unele probleme de interes comun si, in mod special, evolutia legislatiei in materia salarizarii si pensionarii personalului platit din fonduri publice.

La aceasta intalnire au fost invitati sa participe presedintele si vicepresedintii Consiliului Economic si Social, iar din partea CSM vor participa: presedintele Consiliului, Florica Bejinaru, vicepresedintele Gratiana Isac si Dan Lupascu, coordonator al Comisiei juridice a CSM.

“Consiliul Superior al Magistraturii invita, inca o data, autoritatile responsabile in procesul de elaborarea si adoptare a actelor normative care intereseaza sistemul judiciar la dialog si conlucrare institutionala”, se mai arata in comunicat

02 sept.2010
sursa: http://www.epochtimes-romania.com/ via Agerpres