Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Prevederi UE privind responsabilitatea sociala in cazul in care lucrati in mai multe state

În astfel de cazuri, principiul este de a stabili statul cu care aveți cele mai puternice legături.

– Dacă lucraÈ›i în mai mult de un stat membru È™i vă aveÈ›i reÈ™edinÈ›a în statul în care vă desfășuraÈ›i o parte importantă din activitatea dumneavoastră, ca salariat sau ca lucrător independent, vi se aplică legislaÈ›ia din statul dumneavoastră de reÈ™edință.

– De asemenea, dacă lucraÈ›i în mai mult de un stat membru È™i sunteÈ›i angajat de mai multe întreprinderi sau angajatori din diferite state membre, vi se aplică legislaÈ›ia din statul dumneavoastră de reÈ™edință.

– Dacă statul dumneavoastră de reÈ™edință nu corespunde statului în care vă desfășuraÈ›i o parte importantă din activitatea dumneavoastră (în cazul unui salariat) sau centrului de interes (în cazul unui lucrător independent), se aplică regulile de mai jos.

Lucrători salariați: vi se aplică legislația statului membru în care se află sediul social sau locul de activitate al angajatorului dumneavoastră.

Lucrători care desfășoară o activitate independentă: vi se aplică legislația statului membru în care se află centrul de interes al activităților dumneavoastră.

– Dacă desfășuraÈ›i atât o activitate salariată, cât È™i o activitate independentă în state membre diferite, prevalează legislaÈ›ia statului membru în care vă desfășuraÈ›i activitatea salariată.

– ÃŽn sfârÈ™it, funcÈ›ionarii rămân sub incidenÈ›a legislaÈ›iei administraÈ›iei de care aparÈ›in chiar dacă desfășoară activități salariate È™i/sau independente.

25 august 2010

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)