Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Ediţia 2010 a Zilelor europene ale locurilor de muncă

EdiÅ£ia 2010 a Zilelor europene ale locurilor de muncă va avea loc în prima jumătate a lunii octombrie – târguri, seminarii ÅŸi ateliere, o ocazie unică pentru angajatorii ÅŸi potenÅ£ialii angajaÅ£i de pe întreg teritoriul UE.

Ca în fiecare an, ÅŸi în această toamnă vor fi organizate Zilele europene ale locurilor de muncă. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (de la elevi care au abandonat studiile, până la absolvenÅ£i de studii universitare ÅŸi lucrători experimentaÅ£i) vor putea întâlni potenÅ£iali angajatori în cadrul celor peste 500 de evenimente organizate în toată Europa pe tema “locuri de muncă ÅŸi mobilitate profesională în UE“.

PiaÅ£a europeană a locurilor de muncă arată primele semne de redresare de la începutul anului – din februarie, rata ÅŸomajului a rămas neschimbată la valoarea de 9,6%, ceea ce pare să indice o stabilizare a situaÅ£iei.

Totuşi, o comparaţie cu cifrele înregistrate în iulie 2009 (9,1%) şi în iulie 2008 (6,7%) arată că efectele crizei economice marchează în continuare piaţa locurilor de muncă.

Târgurile locurilor de muncă le permit firmelor să-şi găsească angajaţii cu calificările corespunzătoare, în cadrul unor interviuri organizate pe loc. La rândul lor, candidaţii care trec cu succes de interviu pot obţine imediat slujba ideală.

citeste tot articolul: http://ec.europa.eu/news/employment/101001_1_ro.htm
Data: 02 oct. 2010

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)