Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Şomajul scăzut nu îi atrage pe investitori

Şomajul scăzut nu îi atrage pe investitori, este de părerea primarul municipiului Râmnicu Vâlcea

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu, a declarat miercuri că un şomaj scăzut îi face pe potenţialii investitori să ezite în privinţa iniţierii unor proiecte în municipiu.

“Am remarcat faptul că în ultima vreme autorităţile judeÅ£ului, dar ÅŸi oameni politici fac demersuri pentru atragerea unor investitori în zonă. Apreciez aceste iniÅ£ative ÅŸi orice asemenea proiect. Dacă e pus în aplicare nu poate decât să sporească nivelul de trai al populaÅ£iei. Åži aici nu contează că aceÅŸti oameni de afaceri vin la primărie, la Consiliul JudeÅ£ean, la prefectură sau sunt invitaÅ£i de diverÅŸi oameni politici. Până la urmă dezvoltarea unui oraÅŸ sau a unui judeÅ£ nu are culoare politică. ÃŽnsă primul lucru pe care îl întreabă un posibil investitor este rata ÅŸomajului, iar din fericire sau din păcate, depinde din ce unghi o privim la Vâlcea este mică, se situează la aproximativ 5%”, a precizat Rădulescu.

ÃŽn acest sens, edilul din Râmnicu Vâlcea menÅ£ionează recentele întâlniri pe care le-a avut cu reprezentanÅ£ii companiilor Toshiba ÅŸi Faurecia. “Recent am avut o întâlnire cu o delegaÅ£ie a celor de la Toshiba cu care am efectuat o vizită la CET Govora. Au venit ÅŸi cei de la Faurecia. Dar, dacă în privinÅ£a unor terenuri să spunem pentru investiÅ£ii greenfield s-ar găsi soluÅ£ii, întrebarea investitorilor este dacă au de unde recruta forţă de muncă. Am avut discuÅ£ii ÅŸi cu domnul Cornoiu de la AJOFM ÅŸi pot spune că la Râmnicu Vâlcea stăm foarte prost cu personalul disponibil. Un deficit este ÅŸi faptul că meseriaÅŸii vechi sunt plecaÅ£i de ani buni în afară la muncă, iar ÅŸcolile profesionale desfiinÅ£ate nu au mai adus nimic pe piaÅ£a muncii. Avem din păcate un ÅŸomaj masiv în rândul absolvenÅ£ilor de învăţământ universitar, cu precădere pe economic ÅŸi juridic, dar aceÅŸtia nu sunt disponibili pentru un asemenea tip de muncă”, a mai spus primarul Râmnicului.

Declaraţiile primarului din Râmnicu Vâlcea vin în contextul în care săptămâna trecută la prefectura judeţului au existat o serie de întâlniri cu oameni de afaceri greci, iar senatorul Emilian Frâncu i-a adus la Râmnicu Vâlcea pe chinezii de la SinTech National China, întâlniri cu scopul de a dezvolta proiecte de afaceri în judeţ. AGERPRES / Portalul Nat. de Administratie / 08.03.2012

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)