Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Cursuri de calificare în coafură cu fonduri europene

La PAPI Dărmăneşti 18 tinere urmează cursuri de calificare în coafură- frizerie

Accesul pe piaţa muncii le este falicitat celor 18 cursante printr-un proiect cu finanţare europeană (vezi fonduri europene) desfăşurat de Asociaţia „Târgovişte spre Europa”, alături de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Cursantele sunt optimiste şi cred cu tărie că, după terminarea stagiului de pregătire, vor reuşi să se angajeze şi chiar să îşi deschidă propriile afaceri.

Cursurile de calificare găzduite de PAPI Dărmăneşti si finantate prin fonduri UE fac parte din proiectul „Îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor tineri şi a tinerilor şomeri de lungă durată din judeţul Dâmboviţa”. Cele 18 tinere au aflat despre acest stagiu de pregătire de la reprezentanţii RECL şi s-au înscris fără nicio ezitare, mai ales că majoritatea au ieşit de curând de pe băncile şcolii şi au întâmpinat mari probleme atunci când au vrut să se angajeze.

“Ne este foarte greu să găsim un loc de muncă pentru că majoritatea angajatorilor cer experienţă, iar noi abia am terminat şcoala”, ne-a povestit Roxana Florentina Voicilă o tânără de 21 de ani, absolventă a Colegiului Naţional Ienăchiţă Văcăraescu din Târgovişte.

Proiectul „Îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor tineri şi a tinerilor şomeri de lungă durată din judeţul Dâmboviţa” a început în ianuarie 2011 şi se va încheia în ianuarie 2013. Valoarea finantarii nerambursabile sa se ridică la suma de 500.000 de euro. Grupul ţintă îl reprezintă 600 de şomeri tineri şi tineri şomeri de lungă durată (cel puţin şase luni de şomaj) din judeţ, din care 240 femei. Ei beneficiază de consiliere şi formare în noi competenţe, având şi şansa de a primi sprijin în realizarea unor planuri de afaceri.