Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Primăriile din Bistriţa şi Năsăud sunt afectate de restructurările de personal

Primăria municipiului Bistriţa şi cea a oraşului Năsăud sunt cele mai afectate de restructurările de personal impuse de Guvern, potrivit informaţiilor prezentate marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către prefectul de Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian.

Prefectul spune că se aştepta la o limită “mai restrictivă” în ceea ce priveşte restructurările din primării şi Consiliul Judeţean, însă, potrivit calculelor făcute până acum, cele mai multe disponibilizări se vor face la primăriile din Bistriţa şi Năsăud.

La Primăria Bistriţa, numărul maxim de posturi ocupate va fi de 681, în condiţiile în care în prezent acest număr este de 686. Există, însă, o problemă legată de Serviciul de evidenţa populaţiei, unde, numărul angajaţilor fiind stabilit în funcţie de populaţia municipiului, şi nu de populaţia arondată, se anunţă o reducere de 12 posturi. Aceeaşi problemă există şi la Primăria Năsăud, unde în prezent lucrează 110 persoane, dintre care una cu jumătate de normă, iar, potrivit calculelor făcute de Prefectură, numărul va trebui redus la 88. Primarul din Năsăud, Dumitru Mureşan, spune că cinci dintre posturile reduse vor fi la serviciul de evidenţa populaţiei.

Referitor la cei 82 de angajaţi ai Instituţiei Prefectului, prefectul Cristian Florian susţine că nu se ştie încă dacă vor fi sau nu restructurări. În cazul în care prefecturilor li se va cere să renunţe la 25% din personal, vor fi date afară 13-14 persoane, însă prefectul consideră că fondul de salarii fiind deja redus cu 25% reducerile de personal nu se impun. (Portalul National de Administratie)