Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Parlamentul este împotriva remunerării excesive a bancherilor

Riscurile excesive pe care şi le-au asumat numeroase bănci au provocat o criză economică. Guvernele au fost nevoite să ajute băncile cu miliarde de euro provenite de la contribuabili.

Marii bancheri, cu venituri mari, au rămas în acest timp departe de atenţia publicului. Parlamentul European doreşte o reglementare mai strictă a bonusurilor pentru evitarea unor crize viitoare.

Deputaţii europeni s-au concentrat asupra bonusurilor pe care le primesc bancherii pe lângă salarii, în funcţie de profiturile pe care le aduc firmelor la care lucrează. Pe 7 iulie, Parlamentul a aprobat un raport al eurodeputatei Arlene McCarthy (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Regatul Unit) în acest sens.

„Înaintea crizei, băncile plăteau bonusuri conform profiturilor: cu cât riscul era mai mare, cu atât creştea beneficiul potenţial şi, prin urmare, bonusul. Criza a arătat că aceste investiţii au determinat pierderi devastatoare pentru bănci, ce au fost salvate cu banii contribuabililor după ce personalul băncilor deja dispăruse cu bonusurile primite“,

a arătat raportoarea Arlene McCarthy. Conform acesteia, bonusurile trebuie acordate ţinând cont de sănătatea şi stabilitatea băncilor pe termen lung.

sursa: Parlamentul European
14 iulie 2010