Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Modificarea Codului Muncii va aduce tensiuni, conflicte, abuzuri, dar si frauda

Codrin Stefanescu (PRM): Modificarea Codului Muncii va aduce tensiuni, conflicte, abuzuri, dar si frauda

1 martie 2011

Asumarea raspunderii Guvernului pe un Cod al Muncii contestat de sindicate, patronate si clasa politica nu este decat “un act criminal pentru Executiv”, a afirmat, marti, vicepresedintele PRM, Codrin Stefanescu, intr-un comunicat de presa transmis, marti, AGERPRES, Potrivit vicepresedintelui PRM, modificarile Codului Muncii, adoptat prin sfidarea totala a partenerilor sociali, “nu vor aduce decat tensiuni si conflicte sociale, abuzuri, dar si frauda”.

“In spatele explicatiilor premierului Boc cum ca aceste modificari nu incalca directivele europene, ba chiar sunt preluate din legislatia altor tari, nu sta decat o noua tentativa cu caracter politic, de a controla si gestiona piata muncii din Romania. Pentru acest Guvern, romanii au devenit doar niste cifre statistice, care, la viitoarele alegeri, urmeaza a fi transformate in voturi pentru PDL. Practic, acele criterii de performanta impuse prin Codul Muncii nu vor fi altceva decat presiuni asupra voturilor, astfel ca angajarile se vor face sub sintagma: “votezi PDL, ai performanta, ai loc de munca”, se mai arata in comunicat.

In opinia lui Codrin Stefanescu, “putem vorbi de o robie de tip medieval, in care angajatii sunt redusi la tacere, iar sindicatelor li se va da doar un rol decorativ”, doar pentru ca si-au permis sa se “rafuiasca” atat cu presedintele Basescu, cat si cu anexa sa, Guvernul coalitiei majoritare”.

Pe de alta parte, vicepresedintele PRM si-a exprimat speranta ca toti membrii si simpatizantii PRM vor sustine orice tip de actiune indreptata impotriva Executivului: protestele de strada ale sindicatelor si incercarea opozitiei parlamentare de a trece motiunea de cenzura. (dupa o stire Epoch Times)