Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Deputatii PDL vor prelua propunerile patronatelor la Codul muncii sub forma de amendamente

Deputatii democrat-liberali vor prelua sub forma de amendamente o serie de propuneri facute de patronate la noul Cod al muncii, a anuntat miercuri liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader.

“Sunt propuneri care stabilesc care este rolul acelui angajator, al patronatului. Opinia noastra este ca angajatorul poate sa fie oricine, dar patronatul nu reprezinta decat un proprietar de firma privata. Nu putem sa consideram ca patronul este o firma de stat, o regie sau o asociatie de locatari. Au mai fost cateva propuneri de definitii, anumite definitii referitoare la conflictele de munca. Va fi elaborata o lege speciala unde se vor prevedea toate aceste conditii.

Avem propunerile dansilor, le vom elabora ca niste amendamente (…), le vom depune ca amendamente ale grupului nostru si sunt apropape sigur ca vor trece”, a declarat Toader, dupa intrevederea avuta miercuri cu patronatele, la initiativa grupului deputatilor PDL.

El a precizat ca deputatii PDL si-au asumat ca, dupa discutiile cu patronatele, propunerile venite din partea acestora sa fie sustinute ca amendamente la Codul muncii.

Toader a mai spus ca joi deputatii democrat-liberali se vor intalni si cu reprezentantii sindicatelor pentru a discuta pe tema noului Cod al muncii.

Guvernul a anuntat ca isi va asuma raspunderea in Parlament pe Codul muncii martea viitoare, pe 8 martie. Parlamentarii pot depune amendamente la acest proiect de act normativ pana vineri la ora 20.00.
Dupa o stire Epoch Times