Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Managementul calitatii trebuie sa produca resurse umane capabile

Ministrul Educatiei Medicale, Tineretului si Sporturilor din Jammu si Kashmir, prof. R. S. Chib, subliniind nevoia pentru managementul calitatii in licee si universitati, a declarat ca responsabilitatea producerii de resurse umane eficiente si capabile este in principal a administratiei de stat.

Ministrul a sustinut un discurs la un seminar de nivel de stat despre ” Managementul calitatii totale in cadrul educatiei la nivel inalt”, tinut la Sacred Heart College of Education.

Prof. Chib a spus ca managementul calitatii trebuie mentinut la fiecare nivel in sectorul educatiei. El a declarat ca autoritatile competente si un management sustinut de experienta pot doar sa mentina calitatea in sectorul educatiei.

Referindu-se la managementul calitatii oferit de institutii de educatie privata, prof. Chib a spus ca, in sectorul privat, colegiile exceleaza in a oferi educatie de calitate studentilor multumita abilitatilor manageriale eficiente de care dau dovada. Aceasta, a precizat el, a ajutat statul Jammu si Kashmir sa devina un centru al excelentei academice.

Ministrul a spus ca Guvernul central a avut diverse initiative de a extinde accesul la o educatie superioara, astfel incat cei lipsiti de resurse sa beneficieze usor de oportunitatea de a face studii superioare. El si-a exprimat recunostinta catre Ministerul Central al Dezvoltarii Resurselor Umane pentru deschiderea a doua Universitati Centrale de Stat.

Nevoia cea mai stringenta in prezent este concentrarea pe dezvoltarea abilitatilor ca replica la problema somajului, a spus el si a adaugat ca Ministerul Central si-a propus sa deschida in tara pana la 12000 de institute de calificare industriala si de centre de dezvoltare a abilitatilor.

Ministrul a mentionat ca Primul Ministru Omar Abdullah isi doreste sa imbunatateasca infrastructura in sectorul educatiei si ca deja s-au luat unele initiative legate de aceasta problema.

Prof. Chib a spus ca dezbaterile in jurul acestui subiect referitor la managementul calitatii vor fi avantajoase pentru participantii la seminar.

Fostul ministru Mula Ram, secretar la Universitatea din Jammu, dr. P. S. Pathania, decan si sef al departamentului de educatie, Prof. Lokesh Verma, director in Consiliul de Dezvoltare al colegiului, dr. Rajiv Gupta de la Universitatea din Jammu au tinut de asemenea discursuri cu aceasta ocazie.
Sursa : www.groundreport.com