Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Măsurile împotriva crizei și agențiile de evaluare a creditului

Deputaţii europeni dezbat măsurile împotriva crizei și agențiile de evaluare a creditului

Deputaţii europeni de la comisia pentru afaceri economice și monetare vor aborda soluții precum euroobligațiunile.

În contextul unei economii ce suferă din cauza multor datorii publice, deputaţii europeni de la comisia pentru afaceri economice și monetare vor aborda soluții precum euroobligațiunile și politicile mai active ale Băncii Centrale Europene, care ar putea calma piețele financiare. Eurodeputații vor dezbate și agențiile de evaluare a creditului, care au retrogradat recent rating-ul a nouă țări UE.

O parte din deputaţii europeni sprijină puternic euroobligațiunile, care, după părerea dumnealor, ar putea crea o piață mai eficientă a datoriilor suverane europene, reducând poverile țărilor care plătesc în momentul de față dobânzi mari pentru împrumuturi. Câțiva deputați cred că ar fi de folos și o politică mai activă de cumpărare a Băncii Centrale Europene.

Comisia pentru afaceri economice și monetare organizează o audiere publică privind criza datoriilor suverane luni, 23 ianuarie, de la 15.00 CET și marți, 24 ianuarie, de la 15.00 CET. Ministrul danez pentru economie, Ole Sohn, va participa la dezbatere luni de la ora 17.00 CET.

Marți, 24, ianuarie, de la ora 9.00 CET, deputaţii europeni vor dezbate rolul agențiilor de evaluare a creditului, care au retrogradat recent rating-ul a nouă țări UE, invocând nivelul prea ridicat al datoriilor și alimentând tulburarea de pe piețe.
sursa: Parlamentul European, 23 ian. 2012