Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Funcţii de viceprimari, câştigate de USL în Tulcea

USL a reuşit să schimbe în judeţul Tulcea, în ultimele trei luni, trei viceprimari PDL de comune şi viceprimarul oraşului Babadag, potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura judeţului.
Directorul Serviciului Juridic Contencios din cadrul Prefecturii, Cristian Ordean, a declarat marţi că în cazul celor trei comune, Baia, Cerna şi Văcăreni, reprezentantul Guvernului în teritoriu a sesizat faptul că procedura legală de înlocuire a viceprimarilor nu a fost respectată.

‘Conducerile unităţilor administrativ-teritoriale au fost atenÅ£ionate cu privire la nerespectarea unor condiÅ£ii de formă cerute la adoptarea hotărârilor de Consiliu local. Ulterior, hotărârile au fost revocate ÅŸi adoptate corect’, a menÅ£ionat directorul Ordean. CondiÅ£iile de formă nerespectate iniÅ£ial de consiliile locale vizau completarea ordinii de zi a ÅŸedinÅ£elor ordinare ale consiliilor înainte cu câteva zile de data programată pentru desfăşurarea reuniunii, lucru permis doar în cazul ÅŸedinÅ£elor extraordinare sau de îndată.

‘Conform legii contenciosului administrativ, viceprimarii schimbaÅ£i din funcÅ£ii pot ataca hotărârile consiliilor locale’, a menÅ£ionat directorul din cadrul Prefecturii judeÅ£ului Tulcea, Cristian Ordean. Potrivit sursei, în 2008 viceprimarul unei comune tulcene a fost schimbat din funcÅ£ie în timpul unei ÅŸedinÅ£e a Consiliului local, acesta a atacat hotărârea în contencios-administrativ, însă nici până la ora actuală procesul nu s-a încheiat.

În ceea ce priveşte înlocuirea viceprimarului PDL al oraşului Babadag, directorul Cristian Ordean a menţionat că până în momentul de faţă nu s-au primit hotărârile adoptate în ultima şedinţă a Consiliului local, însă decizia respectivă a fost aprobată. Încă din primăvară, liderii USL au anunţat că doresc schimbarea unui număr de 14 viceprimari PDL din unităţile administrativ-teritoriale în consiliile cărora partidele Uniunii deţin majoritatea. Prima încercare de înlocuire a unui viceprimar PDL în judeţul Tulcea a avut loc în comuna Baia, în luna aprilie. AGERPRES
data: 17 august 2011

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)