Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Creşterea economică şi crearea de locuri de muncă

Europa trebuie să renască

În discursul anual privind starea Uniunii, susţinut în faţa Parlamentului European, preşedintele José Manuel Barroso a prezentat starea de fapt şi strategia necesară pentru a stimula creşterea economică şi crearea de locuri de muncă.

„Ne confruntăm astăzi cu o situaţie foarte dificilă – aş spune chiar cu cea mai mare provocare cu care s-a confruntat Uniunea în întreaga sa istorie”, a declarat preşedintele CE, făcând referire la criza economică care persistă.

UE trebuie să se reinventeze, iar aceasta înseamnă: să devenim mai competitivi, să cheltuim doar atât cât ne permitem, să eliminăm comportamentele iresponsabile de pe pieţele financiare, să reechilibrăm economia şi să facem faţă presiunii globalizării.

Trebuie, mai întâi de toate, să dăm dovadă de voinţă politică şi de spirit de iniţiativă pentru a restabili un climat de încredere atât în rândul cetăţenilor, cât şi pe pieţele financiare.

Pachetul de reforme propus de Comisie trebuie aplicat, dacă dorim să generăm creştere economică şi noi locuri de muncă. (sursa: Parlamentul European)