Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Consiliul European: sunt importante creșterea și locurile de muncă

Ocuparea forței de muncă și relansarea economiei sunt vitale pentru viitorul UE, au spus miercuri în plen deputaţii europeni. Parlamentul European a dezbătut cu președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy și președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso rezultatele Consiliului European de săptămâna aceasta. O parte din eurodeputați au spus că pactul fiscal este calea greșită către ieșirea din criză.

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a spus deputaţilor europeni: „În ultimii doi ani am luat decizii dificile și măsuri uneori dureroase; a fost necesar. Acum începem să vedem că a meritat efortul“.

Dumnealui a mai spus că stabilitatea financiară nu este suficientă și că „trebuie să facem mai mult, în special pentru creștere și crearea de locuri de muncă“. Președintele a subliniat trei priorități: crearea de locuri de muncă pentru tineri, facilitatea accesului IMM-urilor la credite și piața unică.

„Propunând măsuri concrete de abordare a șomajului în rândul tinerilor și de finanțare a IMM-urilor, Comisia Europeană a lărgit perspectiva către cele mai mari îngrijorări ale cetățenilor europeni: locurile de muncă și creșterea durabilă“, a spus în cadrul dezbaterii președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

„Trebuie să eliberăm potențialul pieței unice“, a mai spus domnul Barroso, subliniind importanța Actului privind piața unică. sursa: Parlamentul European / 02.02.2012