Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Tinerii si somajul in UE

Ocuparea tinerilor, cheie pentru o creștere durabilă

În 2011, șomajul în creștere, în special în rândul tinerilor, este una din cele mai neplăcute consecințe ale crizei economice. Miercuri, deputaţii europeni vor dezbate în plen Analiza anuală a creșterii pentru 2012 în vederea pregătirii Consiliului European din martie 2012.

Șomajul a crescut rapid în rândul tinerilor, în special în sudul și estul Europei. În raportul redactat pe marginea Analizei anuale a creșterii pentru 2012, Parlamentul European subliniază trei priorități:

– urmărirea unei consolidări fiscale diferențiate favorabile creșterii, asigurându-se concomitent recuperarea economică și crearea de locuri de muncă;
– asigurarea finanțării pe termen lung a economiei reale;
– promovarea creșterii durabile prin creșterea competitivității și a investițiilor;
– abordarea șomajului și a consecințelor sociale ale crizei;
– modernizarea administrației publice europene.

Raportul arată că șomajul tinerilor este, în continuare, în creștere. Conform raportorului Jean-Paul Gauzès (Franța), de la Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat), abordarea șomajului din rândul tinerilor este o prioritate pentru Parlamentul European. Domnul Gauzès cere statelor membre să dezvolte strategii pentru tinerii care nu lucrează și nici nu urmează cursuri de formare.

Raportul eurodeputatei Pervenche Berès (Franța), de la Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, subliniază importanța reducerii contractelor temporare, cu normă redusă sau stagiilor în rândul tinerilor.
11.02.2012 / sursa: Parlamentul European