Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Sindicatele pensionarilor anunta o campanie de semnare a unei petitii pentru stoparea impozitarii pensiilor

Sindicatele pensionarilor din Romania au anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, intocmirea unei Petitii, ce urmeaza a fi transmisa pana la data de 24 decembrie pe adresa Parlamentului, pentru stoparea initiativei Guvernului de a impozita pensiile care depasesc 740 de lei.

Potrivit presedintelui Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania /FNSPR/, Marin Preda, prin intermediul documentului se doreste transmiterea unui mesaj guvernantilor si parlamentarilor.

“Trebuie sa transmitem un mesaj guvernantilor si Parlamentului privind masura de a plati pensionarii o contributie pentru Fondul de Sanatate de 5,5%. Din cauza prognozei meteo pentru saptamana viitoare, care nu este prielnica, organizatiile reprezentantive ale pensionarilor au decis sa amanam organizarea de actiuni de protest, dar sa transmita tuturor organizatiilor pensionarilor o petitie prin care sa cerem Parlamentului sa nu aprobe aceasta OUG care a fost adoptata in data de 6 decembrie, Propunerea noastra initiala a fost sa organizam proteste in intreaga tara, dar din cauza conditiilor meteorologice am amanat. Noi, insa, nu renuntam la aceasta idee, dar vom transmite aceasta petitie”, a afirmat Preda.

Acesta a adaugat: “Noi consideram ca, in ultimi doi ani, au fost luate masuri in numar mare care au contribuit la inrautatirea vietii pensionarilor. De fapt, primul ministru si presedintele au amintit in interventii publice ca pensiile nu permit Guvernului sa asigure dezvoltarea economiei. Noi suntem constienti ca fara dezvoltarea economica, fara marirea numarului de locuri de munca, nu vor fi fonduri pentru plata pensiilor, dar nu este obligatia noastra sa facem rost de asa ceva. Vom strange semnaturi incepand chiar de maine (n.r vineri) in Capitala si in tara, si speram ca pana la data de 24 decembrie sa avem un numar suficient de semnaturi si sa depunem documentul la Parlament”, a atentionat liderul FNSPR.

09 dec. 2010
dupa o stire The Epoch Times