Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Salarizarea justitiei pe baza deciziei politice din coalitie si a Guvernului

Ministerul Muncii se va pronunta la salarizarea justitiei pe baza deciziei politice din coalitie si a Guvernului

Ministerul Muncii se va pronunta asupra grilei de salarizare pentru sistemul judiciar pe baza deciziei politice care va fi luata in coalitia de guvernare si a deciziei Executivului, precizeaza Ministerul Justitiei.

Intr-un comunicat postat joi seara pe site-ul institutiei, MJ mentioneaza ca, in cursul zilei, au avut loc convorbiri telefonice intre conducerea Ministerului Justitiei si cea a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in legatura cu proiectul legii unitare a salarizarii.

In urma acestor discutii, MJ precizeaza ca proiectul legii salarizarii va fi supus dezbaterii politice la nivelul coalitiei de guvernare si deciziei Guvernului.

Potrivit comunicatului, la nivelul MMFPS exista in analiza trei propuneri de grila, provenite din sistemul judiciar, intre care si cea discutata la intalnirile comune dintre minister si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), Ministerul Public, asociatiile profesionale ale magistratilor si MJ.

“Conducerea MMFPS isi rezerva dreptul de a se pronunta asupra grilei de salarizare pentru sistemul judiciar pe baza deciziei politice. Ministerul Justitiei va continua sa sustina adoptarea grilei stabilite in urma discutiilor dintre MMFPS, CSM, ICCJ, MP si asociatiile profesionale ale magistratilor, conform principiului asigurarii unei salarizari a magistratilor corespunzatoare statutului acestora, in acord cu documentele cu caracter european in aceasta materie”, se mai spune in comunicat.

Ministerul Justitiei precizeaza ca a sustinut, la negocierile de la MMFPS, si necesitatea acordarii unei salarizari corespunzatoare pentru personalul auxiliar si conex al instantelor si parchetelor, dar si pentru angajatii din cadrul Directiei Probatiune.

15 oct. 2010
sursa: Agerpres, via The Epoch Times (http://www.epochtimes-romania.com/articles/2010/10/article_90704.html)