Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Proiectul de buget pe 2012 nu indică noi disponibilizări

Vasile Marica: “Proiectul de buget pe 2012 nu indică noi disponibilizări”

Proiectul de buget pe anul 2012, în forma în care a fost prezentat partenerilor sociali, nu indică faptul că ar urma noi disponibilizări în sectorul bugetar, a afirmat marţi, la Piteşti, liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, Vasile Marica.

“După cum ÅŸtiu că s-a discutat bugetul cu noi, nu vor fi noi disponibilizări. (…) Din discuÅ£iile pe care le-am purtat ÅŸi la Parlament ÅŸi la Comisia de Dialog Social, nu”, a declarat Marica. Liderul Sed Lex consideră că proiectul de buget pentru anul viitor este unul restrictiv, care nu prevede reduceri ale fondului de salarii, dar nici majorări.

ÃŽn aceste condiÅ£ii, pentru salariaÅ£ii bugetari, în special pentru cei din sectorul finanÅ£elor publice, importantă este siguranÅ£a locului de muncă. “Cel mai important lucru este ca oamenii să fie stabili în funcÅ£ie, dacă vrem să colectăm bani la bugetul statului. Orice instabilitate în zona fiscală înseamnă mai puÅ£ini bani la buget.

De aceea am avut o discuÅ£ie cu Guvernul în sensul ăsta ÅŸi am convenit asupra acestui aspect, că la ora actuală suntem subdimensionaÅ£i ÅŸi dacă nu suntem lăsaÅ£i să colectăm bani aÅŸa cum trebuie ÅŸi suntem supuÅŸi ameninţărilor că vom fi daÅ£i afară, nu mai dăm randament. La ora actuală au încetat acest tip de acÅ£iuni, cel puÅ£in asupra acestei categorii profesionale”, a afirmat Vasile Marica.

Liderul sindical a mai precizat că principala preocupare a federaţiei pe care o conduce este, în prezent, asigurarea unei stabilităţi a locurilor de muncă. AGERPRES / 23 nov.2011

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)