Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Proiectul de buget pe 2012 nu indică noi disponibilizări

Vasile Marica: “Proiectul de buget pe 2012 nu indică noi disponibilizări”

Proiectul de buget pe anul 2012, în forma în care a fost prezentat partenerilor sociali, nu indică faptul că ar urma noi disponibilizări în sectorul bugetar, a afirmat marţi, la Piteşti, liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, Vasile Marica.

“După cum ştiu că s-a discutat bugetul cu noi, nu vor fi noi disponibilizări. (…) Din discuţiile pe care le-am purtat şi la Parlament şi la Comisia de Dialog Social, nu”, a declarat Marica. Liderul Sed Lex consideră că proiectul de buget pentru anul viitor este unul restrictiv, care nu prevede reduceri ale fondului de salarii, dar nici majorări.

În aceste condiţii, pentru salariaţii bugetari, în special pentru cei din sectorul finanţelor publice, importantă este siguranţa locului de muncă. “Cel mai important lucru este ca oamenii să fie stabili în funcţie, dacă vrem să colectăm bani la bugetul statului. Orice instabilitate în zona fiscală înseamnă mai puţini bani la buget.

De aceea am avut o discuţie cu Guvernul în sensul ăsta şi am convenit asupra acestui aspect, că la ora actuală suntem subdimensionaţi şi dacă nu suntem lăsaţi să colectăm bani aşa cum trebuie şi suntem supuşi ameninţărilor că vom fi daţi afară, nu mai dăm randament. La ora actuală au încetat acest tip de acţiuni, cel puţin asupra acestei categorii profesionale”, a afirmat Vasile Marica.

Liderul sindical a mai precizat că principala preocupare a federaţiei pe care o conduce este, în prezent, asigurarea unei stabilităţi a locurilor de muncă. AGERPRES / 23 nov.2011