Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Posturi in plus la DGEPMB

In sedinta de Consiliului General al municipiului Bucuresti (CGMB) de vineri a fost adoptat proiectul de hotarare privind aprobarea structurilor organizatorice, numarul total de posturi, statul de functii si regulamentul de organizare si functionare ale Directiei Generale de Evidenta a Persoanelor din Municipiul Bucuresti (DGEPMB).

Potrivit acestei hotarari, numarul de posturi a fost majorat de la 113 la 130. Hotararea a fost adoptata cu 35 de voturi pentru, reprezentantii liberali din consiliu parasind sala in momentul votului.

Din cele 130 de posturi, 14 sunt functii publice de conducere si 105 de executie, iar alte 11 functii sunt contractuale, una de conducere si 10 de executie.

De asemenea, a fost aprobata, dupa o ora de dezbateri aprinse ale consilierilor generali pe marginea proiectului de hotarare adoptat anterior referitor la reducerea numarului de posturi, structura organizatorica a aparatului primarului general.

Consilierii PSD au reclamat faptul ca proiectul votat nu corespunde cu cel care a fost prezentat in ordinea de zi.

Un alt proiect de hotarare adoptat vineri a fost cel privind structura organizatorica, numarului total de functii si regulamentul de functionare ale Politiei Comunitare a Municipiului Bucuresti.

Conform acestui proiect de hotarare, din numarul total de 1.087 de posturi existente (numai 687 ocupate) au mai ramas 389 de posturi.

Proiectul a fost adoptat cu trei amendamente aduse de reprezentantii in consiliul ai grupurilor PNG si PDL potrivit carora urmeaza sa se stabileasca criterii de disponibilizare a cadrelor din randul, Politiei Comunitare, sa se infiinte un post contractual de director general adjunct precum si transferul unor posturi din structura administrativa in structura operativa.

Proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului propriu al Municipiului Bucuresti, care se afla pe ordinea de zi, nu a putut fi discutat din lipsa de cvorum.

07 august 2010
sursa: Agerpres via The Epoch Times
http://www.epochtimes-romania.com/articles/2010/08/article_86614.html