Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Verificarea modului de utilizare a fondurilor de salarii pentru profesori

Prefectul de Botoşani dispune verificarea modului de utilizare a fondurilor de salarii pentru profesori

Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a dispus, vineri, efectuarea unui control la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi la toate unităţile de învăţământ din judeţ pentru a verifica modul în care au fost cheltuite fondurile de salarii, dar şi modul în care directorii de şcoli s-au apărat în procesele intentate de sindicate, în urma cărora au fost majorate drepturile salariale ale cadrelor didactice cu 30%.

“Am dispus acest control pentru a vedea modul în care directorii numiţi şi plătiţi cu bani publici au apărat interesele instituţiilor pe care le reprezintă. Totodată, vom verifica şi locurile unde s-au dat salarii fără a exista hotărâri judecătoreşti. S-au dat salarii fără hotărâri judecătoreşti sau numai în baza certificatelor constatatoare. Impresia mea este că s-a ajuns în această situaţie de blocaj şi datorită faptului că s-au făcut abuzuri în anumite zone”, a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul de Botoşani.

Roman a cerut, de asemenea, verificarea modului în care au fost fundamentate bugetele locale pe anul 2011. Controalele au demarat după ce cadrele didactice din municipiul Botoşani au intrat, de luni, în grevă generală, din cauza neplăţii drepturilor salariale aferente lunii februarie, din cauza insuficienţei fondului de salarii. Banii prevăzuţi pentru primul trimestru s-au epuizat mai repede, ca urmare a acordării unor drepturi salariale câştigate în instanţă profesorilor. AGERPRES