Codul Muncii 2014

Act ce reglementează totalitatea raporturilor de munca
Codul Muncii 2012

Posturi desfiinţate în administraţia judeţeană din Constanţa

Instituţii de cultură comasate şi sute de posturi desfiinţate în administraţia judeţeană din Constanţa

Consiliul Judeţean Constanţa a aprobat, într-o şedinţă desfăşurată joi, proiectele de hotărâre care vizează reorganizarea instituţiei şi a celor din subordine, astfel ca din totalul de 1.021 de salariaţi să rămână 668, potrivit OG 63 referitor la restructurările din administraţie.

La ÅŸedinţă au participat ÅŸi circa 15 salariaÅ£i ai Teatrului de Operă ÅŸi Balet “Oleg Danovski”, care au protestat faţă de decizia CJ de a desfiinÅ£a componenta operă, menÅ£inând doar orchestra ÅŸi baletul, măsură ce va duce la pierderea locurilor de muncă a circa 50 de soliÅŸti ÅŸi membri ai corului.

Din cei 361 de funcÅ£ionari ai CJ vor mai rămâne 200, iar, din 11 instituÅ£ii de cultură, Biblioteca JudeÅ£eană ÅŸi Delfinariul vor rămâne independente, celelalte comasându-se în trei entităţi. “Am încercat ca prin comasări să reducem numărul posturilor de contabil, administrator, tehnician, personal TESA ÅŸi să rămână mai multe posturi pentru artiÅŸti. Asta este ideea.

Prin comasări încercăm să funcÅ£ionăm prin nuclee minimale, până va trece această urgie care se numeÅŸte Guvernul PD-L Boc – Băsescu”, a afirmat Constantinescu, menÅ£ionând că dacă OG 63 nu este respectată, autoritatea locală răspunde penal ÅŸi nu va mai avea “niciun fel de finanÅ£are pe niciun fel de componentă”.

16 iulie 2010
sursa: Portalul National de Administratie
citestet tot articolul: http://www.administratie.ro/articol.php?id=32311

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)